Play 31

Play31 bruger fodbold til at forene og udvikle samfund splittet af krig, konflikt og katastrofer

Om os

Play31 er en non-profit organisation, der blev grundlagt i 2008 i et samarbejde mellem danske og sierra leoanske kræfter. Vores mission er at bruge sport til at bringe folk sammen på tværs af kulturelle, religiøse og politiske forskelligheder, for at skabe forsoning og gensidig forståelse. Gennem sport skaber vi rum for det fordomsfrie møde mellem mennesker, der er adskilt som resultat af konflikter og borgerkrige.

Play31 arbejder i Sierra Leone, et af verdens fattigste lande, som blev hærget af en brutal borgerkrig og siden for nylig er gået igennem en altødelæggende ebolaepidemi. Ligesom borgerkrigen, har ebolaen splittet landsbysamfund og nedbrudt den tillid, der er nødvendig for at få ethvert lokalsamfund til at fungere og trives. Den manglende tillid er blandt andet også et resultat af dårlig regeringsførelse og korruption. Især kvinder og børn lider under mangel på opfyldelse af basale rettigheder såsom beskyttelse fra vold og adgang til sundhedsfaciliteter og uddannelse.

I 2008 arbejdede Play31s danske medgrundlægger, Jakob Silas Lund, som frivillig for den lokale forsonings-organisation Fambul Tok. Gennem erfaringerne fra dette arbejde, stod det klart, at der var et behov og en mulighed for at bidrage til det igangværende forsoningsarbejde ved at tilføje en essentiel komponent: fodbold. Eller det Smukke Spil, som vi kalder det. Vi mener at fodbold har evnen til at bringe folk sammen på tværs af kulturelle, religiøse og politiske skel, og endda til at forene folk, der kæmpede på forskellige sider i borgerkrigen.

Vores team

play31_Josephine1
Josephine Svensson
Program Management
play31_Anja
Anja Schulze-Larsen
Events
play31_Dennis
Dennis Amelung Larsen
Memberships
play31_frederik-profile-picture
Frederik Zoëga
Communication

Galleri

Find os

X