Kunst ud til Folket

Kunst ud til Folket gør finkultur til allemandseje. Vi får statuer til at tale, synger dansktopsange om abstrakt kunst m.m.. Visionen er at bygge bro mellem folket og eliten ved at skabe folkelige fællesskaber omkring vores kulturarv.

Om os

Kunst ud til Folket laver musik, teater og storytelling om alt fra malerier til installationskunst for at inspirere folk til at gå ud og opleve kunsten med deres egen fantasi. Kig på statuen! Er den ked af det? Er den glad? Hvad har den gang i?

Malerier og skulpturer er mødesteder, hvor mennesker  ̶ på tværs af sociale og kulturelle skel ̶ kan mødes uden forhåndsviden og snakke om, hvad det er, de ser. På den måde kan Kunst styrke vores fantasi, udvikle stærkere fællesskaber og skabe mere inkluderende byrum og museer. Dét kræver, at kunsten bliver mindre akademisk. Den skal ned i øjenhøjde!

Med udgangspunkt i FN’s verdensmål arbejder Kunst ud til Folket med:    

..at bevare vores kulturarv: Kunst ud til Folket vil gøre kulturarv folkelig og relevant for den brede befolkning. På alt fra folkeskoler til plejehjem turnerer vi med forskellige shows, hvor danske nationalklenodier bliver udsat for fantasifuld storytelling, sang og musik. Formålet er at give folk et mere legende forhold til kulturarv.    

..at skabe inkluderende byrum: Kunst ud til Folket vil skabe mere inkluderende byrum omkring skulpturer i det offentlige rum. Derfor har vi skabt showet Statuerne Taler, hvor en maskine får skulpturer til at tale. Formålet er at hive skulpturerne ned i øjenhøjde og dermed gøre skulpturer i byens rum til et frirum, hvor alle føler sig velkomne til at stoppe op og tage en pause fra hverdagens trummerum.  

..at styrke de gode forbindelser mellem by og land: Kunst ud til Folket vil udfordre de skel mellem folk og elite, land og by, som er til så heftig debat i disse år. Vi har indledt et samarbejde med dansktopmusikeren Kandis Johnny. Sammen med ham er vi i gang med at skrive dansktopsange om abstrakte kunstværker, som vi vil opføre foran værkerne på landets kunstmuseer.

Vores team

søren bestyrelse
Søren Mølstrøm
Founder, performer, musician, storyteller, concept developer
+4530355462

Find os

X