The power of Strøm

Så blev det Strøms tur til at flyve fra reden. Eller som Frederik, CEO i Strøm, udtaler “Nu er det tid til storebror flytter hjemmefra

 

 

Strøms historie er 10 år lang og inden de blev beboere på KPH, var de del af et kontorfællesskab, som var alt for formelt til deres smag. De ledte derfor efter et sted, der var råt hvor de kunne have store armbevægelser og samtidig et sted der også matchede til deres organisation.  Strøm har været en del af KPH siden etableringen i 2012, hvor de startede med at sidde i 8-4. Der sad de dog kun i 6 måneder og rykkede op til den dengang nyåbnede 4. sal, hvor de havde det hele for dem selv.

 

De første fem år af Strøms levetid var det primært en festival i Enghaveparken. I 2011 overtog Frederik Birket-Smith Strøm og det var først der, at det tog fart med at have fokus på understøttelse af iværksætteri og talentudvikling, og ikke kun fokus på at afholde en masse fede koncerter. Da de kom på KPH begyndte det også mere at handle om at understøtte miljøet, i stedet for kun at præsentere det. Strøm har yderligere etableret Strøm School, der arbejder med musikteknologi og musikundervisning for alle. Strøm School underviser og udvikler musikken på mobile enheder og tablets, så alle kan være med. Strøm Share er en deleøkonomisk service, hvor man har adgang til hardware, man ikke har råd til eller som bare ligger og samler støv derhjemme – Strøm Share giver alle adgang til udstyr, så man ikke behøver at købe nyt. Samtidig er det er også en måde at gøre elektronisk musik til noget socialt, hvor man møder andre ligesindede uden for nattelivet.

 

Strøm har altså mange bolde i luften og er ikke længere kun en festival, men men meget mere end blot koncerter og events, dog er den elektroniske musik stadig omdrejningspunktet. Strøm er en non-profit organisation med fokus på musikudvikling, der munder ud i to formål: understøtte og udvikling af elektronisk musik, hvor undervisning og videndeling helt fra 4. klasse til kandidatstuderende finder sted, samt udbrede kendskabet til elektronisk musik via festivaler, koncerter, event og raves.

 

Socialt ansvar

Strøm adskiller sig fra andre musikfestivaler ved, at de giver noget tilbage til miljøet. Der fokuseres ikke kun på underholdningssiden, men har også en stærk profil for indhold. Strøm sørger for at uddanne folk til at holde en fest, samt hvordan, hvorfor, hvor og hvilket byrum. Strøm adskiller sig også ved, at skaber helårsaktiviteter og events.

 

Strøm tager socialt ansvar og udemærker sig også som festival ved ikke at sælge cigaretter. På grund af de mang samarbejder med mange børn og unge står Strøm somt forbillede for de børn, de underviser. Derfor dokumenteres der eksempelvis heller ikke røg på deres billeder og videoer.

 

Urbane byrum

Bas under Buen er også startet fra initiativ af Strøm og OHOI!. Holdet bag ville gerne finde nogle omgivelser, der passede til deres rå basmusik, og der kom Bispeengen i spil – grænselandet mellem det pæne mondæne Frederiksberg og det ydre Nørrebro. De erfarede, at folk følte sig utrygge ved området under bispebuen, og det var ikke ligefrem et sted man opholdte sig. De ville udnytte det byrum og genskabe det, således at det ville ændre områdets ry. “Det behøvede et musikalsk kram”, udtaler Frederik fra Strøm. Den rå musik og det rå miljø passede sammen. Strøm og Bas under Buen er især gode til at inddrage borgerne i events og informere dem om, hvad der sker før, under og efter festivaler, raves og koncerter.

 

Strøm fokuserer meget på byudvikling og udover Bas under Buen, har de også startet et samarbejde med Københavns Universitet, der hedder Urban Culture in Theory and Action, hvor folk fra forskellige lande og uddannelser undersøger, hvad der sker når man fx laver musikevents i byrum hvor musik normalt ikke hører til – her er Strøms eget event Trans Metro Express et godt eksempel herpå.

 

Vi ses igen

Strøm flytter ud af KPH, men det betyder ikke, at de vil fylde mindre i KBH. Strøm har nemlig planer om at blive det første mobile spillested, så de kan udnytte alle Københavns byrum til at fylde ud med elektronisk musik. Her på KPH er vi kede af at vinke farvel til Strøm, men vi glæder os til at se dem igen i KPH Volume under Strøm16.

 

2000F-Sara-Lindbæk-01-1-759x397Frederik Birket-Smith udtaler: “KPH gav os mulighed for at vokse indenfor nogle rammer, der er fleksible og godt kan tåle at få nogle bøllebank. KPH gav os mulighed for, at vi kunne vokse. Strøm er nået til det punkt, hvor vi er klar til at flytte ud efter at have været en organisation i 10 år. Strøm er ikke længere et projekt. KPH har gjort det, vi gerne skulle kunne gøre. Vi skal skulle kunne flytte hjemmefra og være flyveklar”.