TAG DEL i Sydhavnen

12983423_1026520480729492_8674091502445757741_o

 

TAG DEL har haft mange projekter gennem tiden fra over 400 organisationer, men nu tænkte de, at det var på tide at komme tilbage på deres egen banehalvdel, nemlig i Sydhavnen. TAG DEL har i anledning af deres 3 års fødselsdag lanceret kampagnen Vores Sydhavn i samarbejde med Kgs. Enghave Lokaludvalg  et initiativ for at skabe en mere borgerdrevet kultur i Sydhavnen.

Der er meget fokus på Sydhavnen i øjeblikket, bl.a. fra Områdefornyelsen, den nye metrostation på Mozarts Plads samt alle de borgerdrevet projekter. TAG DEL og Kgs. Enghave Lokaludvalg har sammen udviklet projektet Vores Sydhavn med udgangspunkt i TAG DELs platform samt erfaringer fra lokaludvalgets projekttræf, der sker i samarbejde med lokale aktører for projektmagere i Sydhavnen.

Vores Sydhavn har til formål at understøtte de spændende initiativer i Sydhavnen samt få skabt flere nye projekter, hvor Sydhavnens borgerne inddrages til at udvikle deres egen bydel. Projektet har også til formål at nå ud til de borgere, der ikke er en del af den klassiske projektkultur, men har en masse skæve og spændende projekter i gemmerne.  TAG DEL og Kgs. Enghave Lokaludvalg lavede en plan for, hvordan de skulle finde frem til alle de gode projekter i Sydhavnen, der viste sig slet ikke at være så svære at finde – en cykeltur i området og pludselig kom de gode idéer frem. Bl.a. har de fået fat i Sømand Gert, der har et projekt om at genskabe Drømmenes Port i Sydhavnen.  

Kgs. Enghave Lokaludvalg, og ikke mindst sekretariatet, var glade for henvendelsen fra TAG DEL om et muligt samarbejde. Vi havde nemlig brug for en håndsrækning til at videreudvikle et projekttræf, vi har afholdt de seneste år. Samarbejdet med TAG DEL åbnede op for at skabe netværk og samtaler via tagdel.dk og lave en længere proces med flere workshops, som vores lille sekretariat ville have haft svært ved at afse tid til. Vi håber at få brugt tagdel.dk mere i fremtiden til fx høringer i bydelen, borgerinddragelse og et brugbart forum til at vende aktuelle sager med borgerne. Vigtigst af alt er, at vi er nået ud til yngre beboere i Sydhavnen, hvilket ellers har været en udfordring.”, udtaler Christine Hovgaard Jensen, kommunikationsmedarbejder og projektmedarbejder i Kgs. Enghave Lokaludvalg.

Vores Sydhavn blev skudt i gang med en workshop, hvor de forskellige projekter og udfordringer blev oprettet på tagdel.dk, hvor der er mulighed for at idéudvikle og realisere de forskellige projekter. Her kan alle med interesse for området bidrage med inputs til idéer og netværk  til de forskellige udfordringer.  Deltagerne til workshoppen var blandt andet Sydhavns Compagniet, Naboskab, Sydhavnens venner, Københavns Fødevarefællesskab, Sydhavnsgade, Roskilde Universitet samt mange flere. Den 14. april vil der være en workshop #2, hvor alle er velkomne til at blive en del af Vores Sydhavn. Til workshoppen skal projekterne præsenteres, hvor der vil være mulighed for at komme med input. Der vil blive diskuteret om mulige forbedringer i bydelen, der vil tage udgangspunkt i inddragelse, samskabelse og innovation. Alle kan bidrage til de forskellige projekter samt melde sig på afviklingen af projekterne. Hele kampagnen slutter af med en Action Dag, hvor alle projekterne kan blive realiseret ved et event i Sydhavnen den 23. april.

Nogle af de projekter, der er skudt igang på tagdel.dk er bl.a., hvordan man får flere økologisk interesseret i Sydhavnen? Hvordan unge i Sydhavnen kan få mere ejerskab over Karens Minde? Hvordan udvikler vi det grønne område Sjælør Boulevard? Hvordan kan vi få Sydhavnens borgere til at benytte KPHs gårdareal? Og mange mange flere.

“Visionen for “Vores Sydhavn” er at sætte fokus på borgerprojekter i Sydhavnen, således at flere får lyst til at kaste sig ud i nye projekter – og vise at det faktisk ikke er så svært. Det kræver en god idé og gåpåmod, og så er der hjælp at hente resten af vejen. Vi er blevet endnu vildere med Sydhavnen siden projektets start og jeg er faktisk selv blevet så vild med egnen, at jeg formentlig skriver under på lejlighed I Sydhavnen her i løbet af ugen, udtaler Carsten Theede fra TAG DEL.

 Vi håber, at alle projekterne vil blive ført ud i livet, så Sydhavnen kan skabe et fællesskab på tværs, og borgerne kan være med præge kulturen i området.

Du kan tage del i de forskellige projekter ved at give din mening til kende på Vores Sydhavn.