Comeback Industries – fra tidligere kriminel til iværksætter

Comeback

Comeback Industries er en af Danmarks første socialøkonomiske virksomheder, der har opnået retten til at markedsføre sig som en registreret socialøkonomisk virksomhed, efter den nye lovgivning trådte til i 2015 – og det er vi stolte af her på KPH.

Comeback Industries er en social og samfundsorienteret virksomhed med en vision om at skabe meningsfyldt beskæftigelse til unge mænd, der har været på kant med loven. Poul Kellberg, der er grundlægger af Comeback, er tidligere bokser, og så en masse pædagogiske metoder fra boksningen verden, der kan åbne op for de unge mænds potentialer. Dette er en del af det såkaldte resocialieringsforløb, hvor de lærer at tage et personligt ansvar for det de gør, og dette kan drages ud til den virkelige verden. Boksningen foregår som en metafor for, hvordan de ville agerer overfor en direktør. Men motivationen om at være iværksætter, er noget de unge mænd selv brænder for.

Comeback har vokset sig store igennem tiden og har foreløbigt hjulpet to unge mænd til at starte deres egne virksomheder op, og det har opnået stor succes. Fruit Doctor er en virksomhed, der serverer friskpresset juice og har bl.a. en catering aftale med Mærsk. Den anden virksomhed er Comback Cleaning, der er et rengøringsfirma som skal til at ansætte to nye fra Comeback programmet.

Comeback programmet fungerer som et kredsløb, da de etablerede virksomheder ansætter nye fra Comeback programmet. Der får de enten mulighed for at være i praktik, jobtræning eller får tilbudt et job. Dette skaber en gensidig forståelse, fordi de har kendskab til den baggrund, de kommer fra.

Yderligere er det en vigtig del for Comeback, at de er i beboere i KPH, da det er med til at vise de unge mænd en anden ramme, der gør at de opfører sig anderledes, når de møder op på kontoret i KPH end i bokseringen.

Comeback Industries samarbejder med 12 kommuner. Målet er, at Comeback skal være landsdækkende, og på sigt etablere Comeback Industries i udlandet, for at dele deres metoder og kompetencer inden for dette felt, som de har specialiseret sig i.

Netop nu er Comeback i USA og besøge deres inspirationskilde, Homeboy Industries samt deltage i L.A. Gang Violence Prevention & Intervention konferencen, så de kan få mere inspiration og fortsætte deres succesfulde arbejde herhjemme i DK.

Se videoen, hvor Comeback Industries fortæller, hvilke fordele der er ved den nye ordning på Den nye registreringsordning.