Resultater

Piloten for KPH Trial and Error blev afsluttet med manér til vores store afslutning, Accelerate Your Future d. 10 oktober 2014. Det har været lærerigt og vi er taknemmelige over at så mange erhvervs- og branche folk har bakket op omkring KPH Trial and Error, og vi glæder os til næste runde Trial and Error  i 2015. Tak til alle, der har været med til at få det til at ske!

Teach First har rejst omkring 1.5 million DKK til deres virksomhed og bliver siddende på KPHs 4. Sal og arbejder videre.

Unfair Fashion har rejst 500.000 DKK til organisation, hjemmeside, samt Unfair talks og vil også være at finde i KPH i fremtiden.

 

Deltagere

UNFAIR

Fashion is fascinating, courageous and fantastic but for newly established designers it can be difficult to enter the competitive industry. Especially when designers seek to produce fashion with socially and environmentally responsible objectives.

It is Unfair’s aim to provide Nordic upcoming designers with a creative platform: via various events the designers will be given the opportunity to showcase and promote their works while establishing new networks. The main events throughout the year are:

[SPRING / SUMMER]: Fashion fair, fashion show, Party, Pop-up shop.

[AUTUMN / WINTER]: Fashion Show, Party, Pop-up shop.

All the designer’s collections will be showcased during the Copenhagen Fashion Week where the industry as well as the public will be invited.The events are open for all! Unfair is not only a showcase for professionals but instead we hope that the events work as an inspiration for a broad audience.

Unfair’s goal is to present a versatile and nuanced look into the fashion world as it is unfolding in the Nordic countries. Our ambition is to work with upcoming and innovative Nordic brands with viable and sustainable aspirations.

The focus on social responsibility and sustainable production is fundamental in our work and the vision is therefore, that the participating designers all aim at achieving a common standard. Unfair’s message and motivation is simple:
Fashion should be produced with a clear conscience.

Læs mere på Unfairfashion.dk

—————————————————

TEACH FIRST

Teach First Danmark er en non-profit organisation, som arbejder for  at sikre, at alle børn, uanset social baggrund, ikke bare får mulighederne for uddannelse men også evner at gribe disse. Dette gør vi ved at rekruttere talentfulde nyuddannede kandidater til at gøre en forskel i socialt belastede områder, og ruster dem som lærere, rollemodeller og fremtidens departementschefer, erhvervsledere og iværksættere.

Vi ønsker at give alle børn lige muligheder for at udvikle deres potentiale

Udfordring:

  • hver femte elev forlader folkeskolen uden at kunne læse regne, regne eller stave bare nogenlunde
  • Danmark er det land i Norden, hvor social baggrund betyder mest for, hvad elever får ud af folkeskolen.
  • Børn og unge fra ressourcesvage familier har 3 gange så stor risiko for ikke at få en uddannelse, som børn fra ressourcestærke familier. Men en løsning er uddannelse.

Hos Teach First Danmark tror vi på, at indsatsen starter som lærer.

Vi arbejder for at rekruttere talentfulde kandidater til at gøre en forskel i socialt belastede områder, og ruster dem som lærere, rollemodeller og fremtidens departementschefer, erhvervsledere og iværksættere. Vi ønsker at skabe ledere både i og udenfor klasselokalet.

Teach First programmet eksisterer i 28 lande, hvor den unikke kombination af talent og passion har gjort en forskel for millioner af elevers fremtidige muligheder.

Læs mere her på Teachfirst.dk

—————————————————

OCTOPUS ENERGY

Octopus er en meget intelligent varmepumpe hædret af WWF. Den giver dig varme. Den sparer dig for mange penge. Den skåner klimaet for en masse CO2. Og den har et navn, som får dine børn til at elske den.

Octopus Hybrid varmepumpe fungerer på samme miljørigtige måde som et jordvarmeanlæg – men koster kun det halve og er meget nemmere at installere.

Vores varmepumpe er en intelligent varmepumpe med kun én bevægelig del – kompressoren. Dette giver et meget pålideligt system som er vedligeholdelsesfrit.

Octopus har med sine aluminium energi-stave et overfladeareal på ca. 53 m2. Den store overflade absorberer energi og fryser vanddamp i luften til frost. Isen varierer i tykkelse hele vinteren, og afrimes kontinuerligt af vind, regn og sol. Octopus varmepumpen kan du frit kan placere hvor som helst, og kan indgå i haveplanen som en slags skulptur.

Octopus varmepumpe er den eneste som er hædret af WWF og har modtaget prisen som Climatesolver.

 Læs mere på Octopus.dk

—————————————————

GREEN CURRENT FESTIVAL

Green Current er en økologisk bæredygtig festival, der vil bestå af musik, workshops, talks, debatter og interaktion. Festivalen vil derfor være bygget op om tre områder:

Green Music hvor der vil være en eller flere scener, som vil faciliterer spændende kunstnere og innovative løsninger til afholdelse af musikevents.

Green Lounge hvor DJ’s fusionerer med talks og debatter i en afslappende og indbydende atmosfære.

Green Interaction der vil fungerer som festivalens udstillingsvindue, hvor publikum kan interagerer i workshops med de nyeste innovative teknologier, legende installationer og relevante virksomheder og organisationer. Ved at inviterer et bredt publikum der spænder over normale festivalgængere, studerende, virksomheder og organisationer, vil Green Current skabe en platform, hvor man gennem tværfagligt samarbejde kan skabe løsninger på bæredygtige problemstillinger, og hvor man som normal festglad deltager, kan blive oplyst om bæredygtighed på en ny måde. Green Currents musikprogram vil derfor være at sidestille med andre danske festivaler, for også at være et trækplaster for den unge dansker, hvor bæredygtighedsproblematikken måske ikke er så present.

Green Current er ikke en 100 % bæredygtig eller CO2 neutral festival. Med nutidens teknologi er noget sådant simpelthen ikke muligt. Festivalen vil derfor forsøge at være så bæredygtig og økologisk som det er muligt inden for nutidens rammer. Rent praktisk vil det bl.a. sige, at der vil blive tænkt over transport af udstyr og mennesker, maden vil bestå af økologiske varer, sortering af affald, grønne toiletforhold, bionedbrydeligt emballage og grøn energi.

Læs mere på Greencurrent.dk

 

 

Ekspert-team

Martin Speiermann – DTU / Starsoftomorrow

Maiken Nicolajsen – CSR Fonden

Flemming Holm – Creative Director Zupa Recommended

Jacob Vahr – Project Manager og innovator

Jens Sonnenborg – Mailleverandøren.dk

Thomas Madsen-Mygdal – Podio

Carla Camilla – Art Rebels

Henrik Sadolin Jørgensen – Baker Tilly

Bo Sachmann – Arbejdernes Landsbank

Arn Kolding / Arn Beater – Grafisk Designer og videoproduktion

Frederik Birket-Smith – Strøm Festival

Steffen Thybo – DANSIC.dkdalberg.com

Sidsel Dyrholm Holst – Chef MMV & Entrepreneurship Dansk Industri

Lars Frohn – Oakhill.dk

Jens Løgstrup Poulsen – Navitas.dk

Nadine Anouti – SCRUM Master

Søren Rinnov – Surftown.com

Jakob Ekkelund – Seed Capital

Peter Martin Jakobsen  – Creature.dk

Thor Rigtrup –  Creature.dk

Nicolai Platzer Funder – Homann Advokater

Steffen Hedebrandt – Elance.com

Solveig Zophoniasdottir – procesfacilitator og underviser

Frederik C. Boll – Ingerfair

Martin Ferro-Thomsen – conferize.com

Martin Stenfeldt – Selvstændig Konsulent, Wasabi Link

Henrik Madsen – Region Hovedstaden

Kristine Pontopiddan – Erhvervsstyrelsen 

Ulrik Boe Kjeldsen – Socialstyrelsen

Søren Brenø – Konkurrencestyrelsen