KPH på Folkemøde “Fra verdensmål til sociale investeringer”

KPH er vel hjemvendt fra årets Folkemødet 2018 på Bornholm efter nogle fantastiske dage i hektiske og smukke Allinge.

Stor tak til alle de folk der kom forbi og til alle vores seje paneldebattører, der havde sat tid af til at komme og byde ind med deres historier, problemstillinger og løsningsforslag som vi tager med videre.

________________________________________________________________________

Den ene event handlede om kulturens rolle i udviklingen af et bæredygtigt samfund og blev afholdt i samarbejde med Kooperation – for en bedre verden og Det Socialøkonomiske Telt, hvor vi var så heldige at have Mikkel Sander – Wonderful Copenhagen, Thomas Tdf Fleurquin – DISTORTIONFranciska Rosenkilde – Alternativet og vores egen manager fra KPH Volume, Simon Holmgaard i panelet.

Her blev der blandt andet diskuteret hvorvidt det er kulturinstitutionernes rolle at opdrage eller nudge sit publikum til at bidrage til en bæredygtig udvikling og der blev lagt vægt på vigtigheden i, ikke at opdele kulturen i turist-kultur og indbygger-kultur. Der blev også stillet spørgsmålstegn ved hvorvidt de nye unge kulturiværksættere overhovedet har et forhold til bæredygtighed som begreb – det oplever vi på KPH at de har!

Generelt blev vi klogere på, hvordan kulturen kan bruges som løftestang i forhold til udviklingen af et bæredygtigt samfund og vi takker alle der deltog – både panelet, folket og @Kåre Kristiansen der modererede debatten.
________________________________________________________________________

Debatten “Fra verdensmål til sociale investeringer” løb af stablen i samarbejde med DK-Medier og SIVIL. Vi vil gerne takke alle der kom forbi og deltog og særligt tak til Thomas Bisballe – Abnorm, Anne Skovgaard – Den Sociale Kapitalfond, Winni Grosbøll, Bornholms borgmester, Thor Thorøe – Social Foodies og Helle Øbo – AskovFonden der udgjorde det stærke panel og til Lasse Alfastsen – SIVIL der holdt styr på gemakkerne og modererede debatten.

På trods af den komplekse problemstilling der både indeholder potentialer og begrænsninger, så blev spørgsmålet om, hvorvidt fondene bør tage et større ansvar i udviklingen af socialt iværksætteri mødt med et enstemmigt JA fra panelet.

Det blev også diskuteret hvilken rolle investeringsfondene vil og kan spille i forhold til de mindre og nystartede iværksættere, der blev ingået mødeaftaler direkte på scenen og i det hele taget skabt enighed om, hvor vigtigt det er, at vi får talt sammen og sat action på hvordan vi bedst udnytter og griber det potentiale vi står overfor an.

 

I videoen, der er produceret af SIVIL kan i få et indblik i både stemningen og nogle af hovedpointerne fra debatten. Tak for et godt samarbejde til SIVIL,  Lasse Alfastsen og Camilla Schwalbe. 

 

KPH på Folkemøde 2018 “Fra verdensmål til sociale investeringer”

________________________

“Fra verdensmål til sociale investeringer” var et af de første spadestik i arbejdet for at samle økosystemet og udvikle nye løsninger i forbindelse med sociale investeringer og en opgradering af de understøttende strukturer der skal bane vejen dertil for sociale iværksættere i Danmark. Vi tager potentialerne og de forskellige input med os og fortsætter arbejdet til DAYS OF IMPACT i oktober.

På www.daysofimpact.dk kan i skrive jer op til at modtage de vigtigste nyheder omkring eventet der løber af stablen 10-11 oktober 2018.