Oprindelige journalist er jeg medlem i den tyske korrespondent netværk WELTREPORTER.NET og arbejder nu også for flere almennyttige stiftelser. Her vil jeg lige navner en:
Internationale Journalistenprogramme (IJP) http://www.ijp.org/en
IJP bringer journalister fra forskellige lande sammen. I centrum står et stipendium der journalister fra mere end 40 forskellige lande deltager, blandt andet er danske journalister med i det tysk-nordiske program som jeg arbejder for som frivillig koordinator. Hvert år inviterer vi journalister fra hvert nordisk land og finansierer de en 2 måneds ophold i Tyskland. Samtidigt bliver tyske journalister sendt til Norden. Alle skal arbejder som korrespondenter på tid, uddyber deres viden om de lande og arbejder på at knytter tætte forbindelse mellem de to landes medier og journalister. I modsætning til journalistiske besøgsprogrammer som er organiseret fra offentlige side eller på en virksomheds vegne vil vi ikke gør reklame for landene, men vil understøder uafhængig journalistik.
Som koordinator er det mit ansvar og mål at etablerer endnu mere og tættere kontakt til de danske medier og journalister. I de kommende perioder vil jeg møde med journalister fra forskellige organisationer og medier for at fortælle om vores program og skaber nye samarbejdsmuligheder.
I mit skrivende journalistisk arbejde koncentrerer jeg mig på Nordeuropa og kigger specielt pa kultur og kulturpolitik. Min akademisk uddannelse fik jeg i Köln og Stockholm og udover det gik jeg pa journalisthøyskole i Köln. Siden flere år har jeg været korrespondent i forskellige medier, jeg publicerer hovedsagelig på tysk og engelsk og skriver blandt andet for Die Welt, The Wall Street Journal og The Art Newspaper.