SMARAGD er iransk kulturformidling henvendt til børn og på sigt voksne.

SMARAGD bygger på ønsket om at vise børn en værdifuld, inkluderende og inspirerende side af Iran gennem fortællingsbåren kultur.

SMARAGD opererer på 3 platforme:

• SMARAGD KULTURFORMIDLING som er oplysende og informerende materiale til undervisere, samt en overordnet paraply over projektet.
• FRU SMARAGD som er den persona der besøger skoleklasser og fortæller dem om skabelsesmytologier, spiller musik og laver kulturteater med børnene.
• FORLAGET SMARAGD som er omdrejningspunkt for udgivelse af bøger der understøtter undervisningen og den generelle formidling af iransk kultur i Danmark.

SMARAGDs vigtigste opgave er at præsentere børn for andre måder at opleve verden på, mens det fremhæves at de anderledes fortællinger har et direkte bånd til børnenes egen kultur, gennem det indoeuropæiske slægtskab mellem det oldiranske og det oldnordiske folk.

SMARAGD er drevet af Shekufe Tadayoni Heiberg, 26 år, dansk-iraner, cand.mag. i litteraturvidenskab med speciale i oversættelse fra persisk til dansk, og praktiserende oversætter af skønlitteratur fra persisk til dansk.