Hvem er de egentlig, de unge mænd på Nørrebro, som i medierne oftest kædes sammen med ord som bandekrig, våben, vold og dårlig integration? TV og aviser maler ét billede af dem, men hvorfor ikke lade dem fortælle om virkeligheden som ung mand med indvandrerbaggrund igennem deres helt egne billeder. Med et kamera i hånden sender “Point and Shoot” de unge mænd ud i hverdagen for kunstnerisk at visualisere deres tanker, drømme og meninger om livet i en udsat og marginaliseret position. Håbet er, at deres personlige tryk på udløseren kan gøre dem selv og deres omgivelser klogere på, hvem de egentlig er.

Point and Shoot fokuserer på unge i socialt belastede områder. I en længerevarende fotoworkshop lærer de unge at bruge kameraet som talerør. Point and Shoot skruer tiden tilbage og bruger analog kamera og film for ikke at få de unge til blot at skyde løs, men reflektere over de billeder de tager.

Point and Shoot samarbejder med Statens Museum for Kunst, Sturiale Contemporary Arts, Italien og Gallery Wussmann, Buenos Aires.

Bag Point and Shoot – A Social Photographic Project er fotograferne: Juan Hein og Gina Zacharias.